GR | EN
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Υβριδική δημόσια διάλεξη: “Reflexions on the Theatre in the Age of Covid”

16-10-2022 22:55

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει την τιμή να φιλοξενεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του τον Marvin Carslon, Ομότιμο Καθηγητή της έδρας Sidney E. Cohn Θεάτρου στη Συγκριτική Λογοτεχνία και Μεσανατολικές Σπουδές στο Graduate Center του City University της Νέας Υόρκης, σε μια δημόσια διάλεξη με τίτλο: «Στοχασμοί για το Θέατρο στην Εποχή του Covid» (τίτλος στην αγγλική γλώσσα της ομιλίας: “Reflexions on the Theatre in the Age of Covid”).
 
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 |  Ώρα έναρξης 19:00 μ.μ.

Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, 10557 Αθήνα)

Με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3Vsxat1
 
Το Σπίτι της Κύπρου στέκεται αρωγός και συνεργάτης στη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, την οποία θα χαιρετίσει εκ μέρους των Πανεπιστημιακών Αρχών ο Αντιπρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Βάιος Λιαπής. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Αύρα Σιδηροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών στο ΑΠΚΥ και σκηνοθέτις.
Στη δημόσια ομιλία του ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Carlson θα εξετάσει το πώς η πρόσκαιρη εξαφάνιση του «ζωντανού θεάτρου» επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός μας προσλαμβάνει τη θεατρική τέχνη.
Το ερώτημα για τη σχέση ανάμεσα στην ψηφιακή και στη ζωντανή παράσταση, το οποίο ήδη κατά τον 21o αιώνα απασχόλησε τους κριτικούς και τους καλλιτέχνες του θεάτρου, έγινε ακόμα πιο επιτακτικό και σημαντικό μετά τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας. Η διάλεξη αυτή θα πραγματευθεί τον μεταβαλλόμενο χαρακτήρα αυτού του προβληματισμού, καθώς και τις μελλοντικές προεκτάσεις του.
 
Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3Cy55b5



LOGO

Persona Theater Company

Meet, Make, Mean