GR | EN
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Projects
Είσοδος Άμλετ
Η σόλο πολυμεσική παραγωγή της Καλλιτεχνικής Ομάδας Persona φέρνει έναν ηθοποιό ακριβώς στη μέση της σκηνής, εγκλωβισμένο στις προηγούμενες αναμνήσεις του, όπως παρουσιάζεται στις τρεις σκηνές, προβάλλοντας βασικές στιγμές της ζωής του καθώς και τοπία του μυαλού του ομώνυμου χαρακτήρα. Αυτά τα μέρη - μνήμης, φαντασίας και προσδοκίας -  σταδιακά επικρατούν και ο Άμλετ παρασύρεται στον κόσμο των φαντασμάτων, τον οποίο τελικά αγκαλιάζει σε μια πράξη (διαμεσικής) κάθαρσης.
Phaedra I—
Πρόκειται για μία σόλο πολυμεσική απεικόνιση της θρυλικής γυναίκας του Βασιλιά Θησέα, που ερωτεύεται παράφορα τον νεαρό Ιππόλυτο. Σε αυτή την εκδοχή, η Φαίδρα, ακροβατεί επάνω στο μύθο της παράδοξης Βασίλισσας και την ψυχική ασάφεια του σύγχρονου ανθρώπου, που ασφυκτιά μέσα στα ερείπια μιας παρηκμασμένης μητρόπολης. Στη δραματουργική και σκηνική αμφισημία της, αναδεικνύει την τυφλή πορεία του σώματος που έλκεται από το κενό εξαιτίας της αδηφάγου δύναμης της ανίας.
Promised Endings
H Thespis Society (www.thespis.it), σε συνεργασία με το TeatroScientifico-TeatroLaboratoriodi Verona, Ιταλία (www.teatroscientifico.com), πρόσφεραν ένα δίγλωσσο θεατρικό εργαστήριο (Ιταλικά-Αγγλικά), υπό τη διεύθυνση της Αύρας Σιδηροπούλου και του Eric Nicholson, Kαθηγητή στο Νew Υork University της Φλωρεντίας.
Maria Borisova
Όπως και στο Υπόγειο του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα, ο αντι-ήρωας της ιστορίας έχει αποστασιοποιηθεί από κάθε τι ανθρώπινο, παρόλο που επιζητεί με έναν δικό του τρόπο την επαφή με τους άλλους.
Και ο Θεός Μίλησε
Ένας άντρας και μία γυναίκα με ένα βρέφος είναι οι μοναδικοί επιζήσαντες μιας πυρηνικής καταστροφής. Ανήμποροι να επικοινωνήσουν καθώς όλες οι παράμετροι της προσωπικής και διαπροσωπικής τους ιστορίας έχουν σβηστεί, πιάνονται από το μωρό ως έσχατη υπαρξιακή αναφορά. 
Τα Δάκρυα της Κλυταιμνήστρας -Σόλο
Στην παράσταση αυτή, η ηρωίδα δεν παίρνει το λόγο για να προκρίνει το δίκιο της, ούτε για να δικαιολογήσει την ύστατη πράξη του φόνου του άντρα της. Αίτημά της είναι να υπάρξει, ν’ αφήσει τις αισθήσεις της, χρόνια φυλακισμένες, να λειτουργήσουν. Την συναντάμε σ’ ένα μεταφυσικό και επικίνδυνο τοπίο, να πάλλεται από επιθυμίες και αποθυμιές, ενώ γνωρίζει το αναπόδραστο της μοίρας της. Τελευταία Νέα
Υβριδική δημόσια διάλεξη: “Reflexions on the Theatre in the Age of Covid”
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 |  Ώρα έναρξης 19:00 μ.μ.
 
Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει την τιμή να φιλοξενεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του τον Marvin Carslon, Ομότιμο Καθηγητή της έδρας Sidney E. Cohn Θεάτρου στη Συγκριτική Λογοτεχνία και Μεσανατολικές Σπουδές στο Graduate Center του City University της Νέας Υόρκης, σε μια δημόσια διάλεξη με τίτλο: «Στοχασμοί για το Θέατρο στην Εποχή του Covid» (τίτλος στην αγγλική γλώσσα της ομιλίας: “Reflexions on the Theatre in the Age of Covid”).
Staging 21st Century Tragedies. Theatre, Politics, and Global Crisis is finally out by Routledge

Διεθνής συλλογικός τόμος σε επιμέλεια Αύρας Σιδηροπούλου

«Congress 2022, Shifting Centres: In the Middle of Nowhere»

"What Lies Beyond the Fence: Contested Spaces, Conflictual Zones and Theater Utopias" από την Αύρα ΣιδηροπούλουLOGO

Persona Theater Company

Meet, Make, Mean